Deze techniek is in veel oude culturen bekend. In Europa is Cupping sinds half de 19 e eeuw een toegepaste behandel methode, maar uit archeologische vondsten is gebleken dat de vormen van Cupping al bestonden bij de oude Egyptenaren.

Ook een aantal Indianen stammen en Afrikaanse stammen kenden deze techniek en passen deze vandaag de dag nog steeds toe.

In China wordt Cupping al zo´n 3000 jaar gebruikt om allerlei klachten te behandelen.

 

Cupping is een zeer diepgaande techniek om hardnekkige plaatselijke pijn en energie verstoring te behandelen, waarbij diverse cups in dit geval gemaakt van glas op de meridianen, pijnlijke plaatsen of verklevingen worden geplaatst.

De cups worden luchtledig gemaakt en op de rug geplaatst.

Deze diepgaande techniek trekt alle afvalstoffen uit de huid en zorgt voor een goede doorbloeding van huid en bindweefsel, met als gevolg totale ontspanning.

 

Cupping is vooral te gebruiken bij schouder/nek klachten, stress, spanning, migraine en rugklachten.

De pijn vermindert aanzienlijk of verdwijnt geheel na een behandeling met Cupping.

Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig.

Door de vacuüm kracht van de cups kunnen er huidverkleuringen ontstaan in de vorm van een rode of paarse plek, dit is een normaal verschijnsel welke na enkele dagen zal verdwijnen.

 

Als de roodheid is verdwenen zal er verbetering optreden in de symptomen, de Chinese geneeskunde beschouwt de roodheid als locale bloed stagnatie.

Een cup plaatsen op een verharding in een spier, spier knoop kan ook een heel goed effect geven. Je kunt ook met de cups masseren.

 

Het doel is dan om het bindweefsel mee te masseren dat je met je blote handen niet zo intensief kunt behandelen. Het is een raar gevoel en vaak ook wel  een pijnlijke ervaring. Het is wel het beste al is het wat pijnlijk, want dat betekend dat de onderliggende laag goed bewerkt wordt zodat de aanwezige afvalstoffen naar de oppervlakte kunnen komen.

De huid wordt dan ook diep rood of paars en kan zelfs blauw worden. Je ziet er overigens  dan niet op je aller mooiste uit maar het helpt ontzettend goed.

Daar waar geen ophoping van de afvalstoffen zit, zal de huid ook niet rood worden.

 

In de sportwereld wordt veelal een behandeling Cupping voor en na hun sport activiteiten gegeven.

Het word vooral veel gebruikt door sporter's, die op hoog niveau hun sport uitvoeren.

 

Alvorens u van mijn vaardigheden gebruik wilt maken,

vraag ik u om eerst het intake formulier in te vullen.